Cascaval afumat de casa

de elemer in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2014 | 33980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 l lapte ,
  • cheag Fromase 50 din farmacia de animale
  • apa sarata 15 %
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval afumat de casa:

Deci laptele trebuie incalzit pina la 35 dar nu mai mult de 37 grade. Cheagul este in forma de tableta, un sfert de tableta se inmoaie in apa calduta si se toarna in laptele incalzit, asteptam 30-40 de minute si taiem cu un cutit cuburi si mai lasam 30-40 de minute.

Luam o strecuratoare sau mai bine un tifon, turnam si agatam sa se strecoare, asa lasam 4 ore. Dupa ce s-a scurs punem intr-un vas cu gauri, eu am fabricat ce se vede pe fotografie, dar se poate face si din galeata mica de 1 litru de smintina sau iaurt. Deci punem din tifon in galeata si presam cu ceva greutate 6-8 ore. Scoatem din galeata si punem in apa sarata (1 litru apa 150 grame sare) si punem in frigider si lasam intre 6-8 ore. Scoatem, punem pe blat de lemn si in fiecare zi intoacem casul timp de 2 saptamani.

Daca avem posibilitatea sa punem la afumat si mai bun daca nu e foarte gustos si fara fum. Multa munca dar merita

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval afumat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa