Cartofi taranesti

de Rocsi in Mancaruri de legume, 14 Sep 2017 | 10896 vizualizari

 

Cand ajungeti acasa si nu aveti nimic pregatit de mancare, daca aveti cartofi, ceapa si putin bacon in frigider, imediat pregatiti aceasta reteta. Cartofii taranesti poti fi consumati ca atare sau ca si garnitura. Cu muraturi, cu o salata, merg de minune!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa potrivita
  • 150 gr bacon
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 crengute patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert in apa cu putina sare.
Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 20 de minute pe foc.
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si o inabusiti 3-4 minute la foc potrivit. Eu am adaugat si 3-4 linguri de apa ca sa nu se rumeneasca.
Baconul il taiati cubulete mici, il adaugati dupa ce, ceapa a stat la inabusit.
Amestecati bine, mai lasati pe foc cam 2 minute, apoi trageti tigaia deoparte.

Cartofii fierti ii scurgeti de apa.
Puneti hartie de copt intr-o tava.
Dati drumul cartofilor in tava, apoi adaugati baconul cu ceapa.
Presarati sare, piper, boia dulce si amestecati totul.

Dati tava in cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru 15-20 de minute, cat sa se rumeneasca usor baconul.

Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor, presarati patrunjel verde tocat deasupra si serviti.
Simplu, nu?
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute gratinate