Cartofi rustici

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 20676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi, decojiti si taiati felii subtiri
  • 230 gr ceapa, taiata fin
  • Sare si piper negru
  • Nucsoara, proaspat rasa
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 600 ml bullion de legume
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rustici:

Se pun catrofii impreuna cu ceapa intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 15 minute.
Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de bucatarie.
Intr-un vas termorezistent, se aseaza un strat de ceapa si cartofi.Se pun sare, piper si nucsoara, dupa gust, apoi se aseaza inca 4-5 straturi, terminand cu condimentele.
Se amesteca usturoiul cu bulionul de legume, apoi se toarna peste legume.Deasupra se pun bucatele de unt.Se coace 1h 30 minute sau pana cand legumele se rumenesc la suprafata, iar cartofii s-au inmuiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]