Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 11 Mai 2015 | 7836 vizualizari

 

Ieri am cumparat din piata cartofi noi, tare mi-au facut cu ochiul. Pe drum ma gandeam cum sa-i prepar, dar cand am ajuns acasa, si am aruncat un ochi pe net, ce sa vezi, in prim plan o reteta a Bucatareselor Vesele, exact cu cartofi noi. Aveam tot ce-mi trebuia, asa ca am prestat-o imediat, dar la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital. Sosul ala de branza pufoasa + usturoi + marar a iesit o nebunie. Multumesc fetelor dragi, pentru asa reteta delicioasa! Nu am respectat-o eu intocmai, dar a iesit de minune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 750 gr cartofi noi
  • 25 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • 3-4 fire de marar
  • Pentru sos:
  • 1 cutie de branza pufoasa cu verdeata de la Delaco
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri iaurt de baut
  • sare
  • 3 fire marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot:

Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti.

Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele.

Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie.

Ungem vasul slow cooker-ului Crock-Pot cu unt si ulei de masline si asezam cartofii in el.

Presaram deasupra lor, sare, piper, boia de ardei si rozmarin, apoi ii amestecam bine prin untul si uleiul din vas.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam modul hight pentru 2 ore.

Pentru sos, curatam usturoiul si il presam sau il pisam ca pentru mujdei, cu sare.

Adaugam peste el crema de branza pufoasa si omogenizam, apoi diluam cu iaurt pentru baut, sau kefir, sana, ce avem la indemana.

Adaugam la final si putin marar tocat.

Servim cartofii calzi cu acest sos, ca garnitura la orice friptura, de pui, porc sau vitel.

TIPS-URI

1

Se pot prepara si la cuptor si se pot asezona cu diverse sosuri picante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de hribi la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute