Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

de Merisor in Mancaruri de post, 2 Oct 2013 | 68098 vizualizari

 

Deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 buc ceapa rosie
  • 1 lingura zahar
  • ulei de masline
  • otet de mere cu miere
  • condimente:oregano, cimbru, busuioc, rozmarin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata:

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Amestecam otetul cu oregano, busuioc si cimbru si il punem intr-un vas cu capac pe care il agitam din cand in cand.

Tocam ceapa solzisori si o punem la calit in ulei de masline, iar cand devine translucida adaugam zaharul si amestecam, pana la topirea acestuia, apoi picuram treptat si otetul amestecand continuu.

Ridicam de pe foc si glazuram cu ea, cartofii scosi din cuptor.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi unguresti