Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel

de cristina1985 in Pui, 25 Noi 2019 | 2983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cartofi:
  • 1,6 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 si 1/2 lg-ta sare
  • 1/2 lg-ta rozmarin pudra
  • 4-5 catei usturoi ( mai mari)
  • piper
  • Pentru gratar:
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putin ulei
  • 3 fileuri piept pui
  • Pentru sparanghel:
  • 450 g sparanghel
  • sare
  • piper
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel:

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura pana se ung toti, apoi turnati apa din loc in loc.Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 2 ore,chiar 2 ore si 15  minute (depinde de cuptor). La inceput mariti flacara,pana incepe apa sa fiarba, apoi o micsorati.Dupa 1 ora, scoateti tava si intoarceti cartofii cu o paleta,apoi ii introduceti din nou. Spre sfarsit,trebuie intorsi mai des.Sa gustati daca mai trebuie sare!

Pe pieptul de pui se presara sare, piper, cimbru si se tine in frigider 10 minute. Apoi se prajeste in putin ulei, intr-o tigaie teflonata.

Se tine un fir de sparanghel in mana, se indoaie spre margine,pentru ca se va rupe unde trebuie. Marginea se arunca pentru ca este lemnoasa, iar partea superioara, mai verde se pastreaza. Se taie in doua pe lungime,toate tijele, se ung cu ulei,se presara sare si piper si se calesc intr-o tigaie de ceramica (in putin ulei), pana se inmoaie.

Cartofii se servesc alaturi de carne si sparanghel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tikka Masala