Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi

de deyutzky in Mancaruri de legume, 19 Sep 2016 | 14851 vizualizari

 

Cand mi-e pofta de cartofi prajiti, ii pregatesc dupa aceasta reteta. Sunt mult mai gustosi si mai sanatosi. 

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei capia
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de unt sau 1-2 linguri ulei
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi:

Curatam si spalam legumele. 

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Le lasam la calit 1-2 minute, apoi adaugam putina apa.

Punem ardeiul taiat marunt si il calim cateva minute. 

Adaugam cartofii taiati cuburi, putina sare si putina apa. 

Facem focul mare si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc cateva minute pana cand apa scade. Amestecam cartofii, ii potrivim de sare daca mai este nevoie si putin piper, apoi mai punem putina apa si iar lasam pana cand apa scade. 

Amestecam si verificam cartofii. Daca sunt facuti, inchidem focul, daca nu sunt facuti, mai adaugam putina apa si mai lasam pe foc cateva minute. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi aromati