Din categoria mancarurilor de post simple si rapide zilele acestea ne-am rasfatat cu cate o portie de cartofi in sos de rosii cu usturoi.
Am mai pus cateva muraturi alaturi si chiar a fost o masa delicioasa si satioasa.
Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare.
Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita.
Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se pun la calit intr-o tigaie adanca cu ulei, la foc mediu. Se amesteca sa nu se arda si sa se caleasca uniform. Cand ceapa isi schimba culoarea se adauga si cativa stropi de apa fierbinte, pentru a nu capata gust de prajeala.
Apoi se adauga pasta de rosii si se amesteca bine cu ingredientele din tigaie. Se mai pune o ceasca de apa si se lasa sosul sa fiarba 10-12 minute, timp in care se se adauga si condimente, dupa gust.
Cartofii fierti se scurg, se trec prin apa rece si se curata. Se toaca in felii rotunde si se adauga in sosul de rosii. Se mai amesteca mancarea pe foc 5-6 minute, apoi se stinge focul si se adauga patrunjel verde, tocat.
Se serveste calda cu muraturi sau o salata de legume proaspete.
1
Pastram un catel de usturoi pe care il adaugam razuit in mancare, spre final de fierbere. Va oferi un plus de gust picant si isi va pastra aroma.
2
Se poate adauga si marar verde.