Cartofi in evantai cu cascaval

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2010 | 7678 vizualizari

 

Crocanti la exterior, moi in interior....o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi lunguieti
  • 40 g unt
  • 75 g cascaval
  • sare, piper alb macinat
  • cimbrisor sau maghiran maruntit
  • unt ptr ungerea tavii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in evantai cu cascaval:

Se curata cartofii, se spala si se usuca bine. Se cresteaza pe lungime in feliute, fara a le taia de tot. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. 

Se unge bine cu unt un vas termorezistent, se aseaza cartofii in vas desfacuti ca un evantai si se condimenteaza cu sare si piper. Se presara untul deasupra si se da la cuptor aprox. 35-40 de minute, pana devin aproape moi. 

Se da cascavalul pe razatoare, se presara peste cartofi si se mai lasa 15-20 de minute la cuptor pana se rumenesc. 

Se presara deasupra verdeturile si se servesc fierbinti.

TIPS-URI

1

Pentru a nu taia complet feliile se poate asaza o lingura de lemn la un capat al cartofului, iar feliile se taie pana lama cutitului ajunge la manerul lingurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in evantai cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]