Cartofi gratinati

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 7547 vizualizari

 

O reteta pe care daca o faci odata , revii la ea pana te saturi :))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. cartofi mijlocii
  • 3 cepe rosii ~300 de gr.
  • 100 gr. parmesan
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml. ulei de masline(optional, se poate inlocui)
  • 150 gr. unt
  • sare,piper dupa gust
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o mana susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute

- taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari,

~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii

- adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data

- puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau sticla termo, uns cu unt 

- peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt


se da la cuptor pana se topeste untul, se scoate si se presara cu susan

- tineti cartofii la foc mare ~200 grade Celsius

in jur de 40 de minute, pana prind o culoare aurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Anastasia 1

28.04.2010, 10:38

silvi0ara 1

28.04.2010, 10:58

Interesant,faina nu am pus niciodata.Arata foarte bine.

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza