Cartofi frantuzesti, cu afumatura

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2014 | 8513 vizualizari

 

Pregatim acest preparat in fiecare in dupa Paste ( si peste an, cand se poate) pentru ca avem ouale deja pregatite. Se face rapid si este consistent. Se poate servi ca atare sau cu smantana alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi fierti
  • 8 oua fierte plus 3 oua crude
  • 300 g branza de capra
  • 300 g kaizer
  • 150 cascaval
  • sare, piper, cimbru, busuioc, chimen ( toate dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti, cu afumatura:

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Ouale se fierb ( eu am folosit roua rosii, deja pregatite). Cand acestea sunt gata, se taie rondele. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de yena si incepe asamblarea: la baza un rand de cartofi taiati rondele, branza rasa, oua rondele. Presam cu mana usor ca straturile sa se aseze. Urmeaza afumatura taiata cuburi, branza rasa si ultimul strat de cartofi. De-asupra se adauga 3 oua batute bine, amestecate cu o lingura de branza rasa ( pastram inainte), si cascaval ras. Se toarna de-asupra preparatului si se uniformizeaza bine. Se pune cimbru, busuioc, putin piper si chimen. Se da la cuptor pentru 20 min. Pe parcusul asamblarii preparatului potrivim din sare, piper, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu maioneza si rozmarin