Cartofi frantuzesti

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2010 | 12924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potrivit de mari
  • 5 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 40 g pesmet
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Fierbem si 4 oua timp de 6-7 minute, apoi le punem in apa rece. Le curatam de coaja , le taiem felii subtiri si le presaram cu sare si piper. Intr-o tigaie prajim pesmetul in unt ,pana se rumeneste putin.

Batem oul crud ramas ,cu sare, piper,vegeta .Il amestecam apoi  cu laptele,  smantana si putin patrunjel verde tocat marunt.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il presaram cu putin pesmet. Asezam jumatate din cantitatea de cartofi, jumatate din cantitatea de oua felii si apoi jumatate din amestecul de smantana.Apoi restul cartofilor , restul feliilor de oua si restul amestecului de smantana si ou.
Deasupra repartizam pesmetul prajit si sucul de rosii.

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute.

Servim in stare calda ,cu smantana si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]