Cartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii.
Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii.
Branza telemea se taie cuburi marunte.
Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu laptele, smantana, 100g cascaval ras, sare, piper.
Se unge un vas termorezistent cu untsi se pune un strat de felii de cartofi.
Se pune branza cubulete si un strat de felii de oua deasupra.
Se toarna din amestecul de oua si se pun cateva cubulete de unt.
Se pune deasupra stratul de felii de cartofi si din loc in loc cubulete de unt.
Se toarna deasupra restul de amestec de ou si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Se scoate din cuptor si se rade deasupra restul de cascaval.
Se introduce din nou in cuptor pentru 10-15 minute.
Cand este rumenita frumos este gata.
Se mananca calda dar este buna si rece.
Pofta Buna!
1
Atentie la marimea vasului ca la cuptor se umfla putin si poate curge, cum am patit eu.