Cartofi frantuzesti

de nadia in Mancaruri cu carne, 19 Mar 2010 | 19577 vizualizari

 

O reteta ce se poate face dupa ce trece Pastele, cum ne raman oute rosii, decat sa le aruncam mai bine le folosim pentru burtici.

 

INGREDIENTE

  • - 6 cartofi
  • - 7 oua ( 4 fierte + 3 crude)
  • - 50 g sunca sau salam cu sunca
  • - 100 g cascaval ras
  • - unt
  • - 1 lingura de pesmet
  • - 3 linguri smantana
  • - sare
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se fierb in coaja.Se fierb 4 oua, cascavalul se da pe razatoare, sunca se taie cubulete, la fel si ouale dupa ce au fiert.
Cand au fiert cartofii se curata si se lasa sa se raceasca putin pentru a putea lucra cu ei.
Se unge o tava cu unt si se presara pesmat. Se taie cartofii in rondele si se aseaza unul langa altul pe fundul tavii , se pun ouale taiate, sunca taiata si jumatate din cascaval, se sareaza si pipareaza, apoi se pune alt strat de rondele de cartofi si a doua jumatate din cantitatea de cascaval razuit. Se sareaza si pipareaza din nou.
Separat se bat 3 oua cu 3 linguri de smantana , sare si piper si se pune peste cartofi . Se introduce la cuptor la foc potrivi cca o jumatate de ora.
Cand sunt rumeniti se servesc cu smantana proaspata pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:11

vai de cand nu am mai facut reteta asta, bn k am dat de ea la tn, k sa o mai fac si eu, e super

zaharia_mihaela2005 1

01.05.2010, 19:56

cred ca este super buna.Am trecuto la favorite

diaconta 1

10.10.2010, 10:25

La multi ani Nadia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral