Cartofi frantuzesti

de brunetica in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2011 | 4496 vizualizari

 

Am vrut sa impartasesc cu voi aceasta reteta minunata de cartofi, dar pentru ca pe langa cartofi facusem si carne am facut fotografiile impreuna. Reteta de cartofi am vazut-o la o emisiune cu retete frantuzesti am facut reteta de foarte multe ori si sant foarte incantata pentru ca este foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

Garnitura:

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 20 g. unt
  • 2-3 lingurite ulei de masline extra virgin,
  • rozmarin,
  • oregano, si un pic de busuioc,
  • sare, piper.

Pt friptura:

  • 3-4 bucati de bisteca de carne porc
  • 300 ml. vin alb
  • cuisoare
  •   sare piper
  • 3 linguri ulei de maslina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

 

Spalam cartofii  ii curatam de coaja si ii dam sub jetul de apa din nou, ii taiem in 2 iar cele 2 bucatia le taiem tot in 2. Intr-o tava punem cele 2 lingurite de ulei de masline si untul moale la temperatura camerei, saram iar cu mainile amestecam pentru a incorpora bine ingredientele si a se unge cartofii . II coacem la cuptorul incins la foc mediu. 

Carnea  o spalam si o asezam intr-o tava adaugam uleiul, o saram si o piperam , adaugam vinul si cuisoarele si o coacem la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Cand sunt copti cartofii prind culoarea aurie.

2

Se serveste cu muraturi

3

Sant condimentati si foarte gustosi, invelisul crocantin si mijlocul foarte moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat