Iată o rețetă super simplă de cartofi evantai cu unt și parmezan o garnitură crocantă și aromată, perfectă pentru orice masă. Sunt absolut delicioși și se prepară foarte ușor.
Pentru acești Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă, ai nevoie de doar câteva ingrediente: cartofi, unt, pătrunjel, usturoi.
Cum se prepara acesti Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă:
Spală bine cartofii și lasă-i în coajă. Crestează-i în felii subțiri (aproximativ 3-4 mm) fără să tai până jos, astfel încât să rămână prinși la bază și să capete aspect de evantai.
Așază cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-i cu ulei de măsline și condimentează-i cu sare. Pune-i în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 30-40 minute.
Între timp, topește untul, apoi adaugă usturoiul mărunțit. Condimentează cu sare, piper și pătrunjel tocat mărunt. Amestecă bine ca să se aromatizeze untul.
Scoate cartofii din cuptor și unge-i cu amestecul de unt astfel încât să pătrundă printre felii. Rade parmezan peste cartofi.
Servește-i așa simpli sau ca și garnitură alături de o friptură sau o salată.
Sunt foarte gustoși.
Încearcă și rețeta de Cartofi noi în sos de roșii, foarte gustoși sau rețeta de Cartofi la cuptor, simpli și buni.
Iti recomandam si reteta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura grozava.