Cartofi ,,duchesse''

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 6357 vizualizari

 

Reteta vine din Franta,si cartofi gatiti in acest mod sunt de mare efect...si foarte gustosi...

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi 
  • 2 galbenusuri
  • 50 g parmezan
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucusoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ,,duchesse'':

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron.

Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite ii pisam bine. Adaugam restul de ingrediente:untul,parmezanul,ouale,sarea,piperul si 1/2 lingurita de nucusoara.Amestecam bine. Incalzim cuptorul la 180°. Pregatim o tava mare,asezam foaie de cuptor.

Cu ajutorul unui sac a poche facem gramajoare de cartofi pe tava . Introducem tava la cuptor si lasam la copt pana cand cartofii se rumenesc deasupra. Cartofii duchesse sunt o garnitura perfecta pentru orice tip de carne si o sa fie adorati si de copii :)

TIPS-URI

1

 la decorat cartofii puteti sa adaugati cate un bob de mazare pe varf

2

inainte de a baga cartofii la cuptor puteti sa-i ungeti cu un albus

3

in reteta originala cartofii se fierb in coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ,,duchesse''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii