Cartofi Duchesse

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2011 | 4706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 7 galbenusuri de ou
  • 150 g de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

 
 Se taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor pentru a se elimina surplusul de apa. Se curata cartofii si se faramiteaza, dupa care se vor trece printr-o sita fina. Se aseaza in soteuza cartofii si se amesteca bine untul, aceasta fiind pe foc(foc mic) si se va amesteca incontinu cu o spatula de lemn.

 Cand untul este complet incorporat se adauga sase galbenusuri pentru a lega compozitia. Se amesteca tot pe foc, se adauga nucsoara rasa si piper macinat. Se pregateste o tava care se va unge cu foarte putin ulei, dupa care compozitia calda se monteaza in pos si se va trece la formarea cartofilor in diferite forme. Se vor pensula cartofii cu un galbenus de ou si se dau la cuptor(acesta trebuie sa fie in prealabil incins)  8-10 minute(foc tare).

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti