Cartofi cu unt

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 30 Dec 2019 | 1978 vizualizari

 

 O garnitura de cartofi deliciosi. Asemanatori cu cartofii aurii, dar mult mai gustosi.
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 catei usturoi
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • 100 gr unt
  • 5are
  • piper sau chilli pentru gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu unt:

  1. Cartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm .
  2. Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare .
  3. Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea sfarmiciosi . Sa fie putin mai tari .
  4. Se scurg cartofii de excesul de apa .
  5. Se infierbanta intai uleiul si mai apoi se pune si untul .
  6. Se pune in la prajit si doi catei de usturoi taiati in doua ca sa dea gust bun. .
  7. Cand usturoiul este prea rumenit se scoate afara . In caz contrar el va da amareala uleiului de prajit .
  8.  Se prajesc rondelele  de cartofi pe ambele parti pana devin rumene .
  9. Condimentatoi cu piper sau pudra de chilli .
  10. Serviti cartofii crocanti cat sunt calzi alaturi de carnea preferata .

Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Se pun in la prajit si doi catei de usturoi taiati in doua ca sa dea gust bun. .

2

Cand usturoiul este prea rumenit se scoate afara. In caz contrar el va da amareala uleiului de prajit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti