Cartofi cu smantana si marar

de Miha in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2010 | 17914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 200 g smantana
  • 25 g unt
  • 1 lingura faina
  • 100 ml lapte
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

Sosul de smantana:

Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si usturoiul pisat.

Cartofii se curata, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se strecoara  si se pun peste sosul cu smantana. Se mai dau cateva clocote si se presara cu marar verde tocat.

 

TIPS-URI

1

Daca sosul se ingroasa prea tare dupa ce se pun cartofii se mai poate subtia cu putin lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Miha 1

18.03.2010, 17:01

Amidonul nu mai e...ca s-a dus la fiert. Mai, eu asa stiu ca faceau babele din familie si asa am gasit-o si in cartea de bucate a doamnei Didi Balmez.

gaby_duceag 1

18.03.2010, 17:03

mai ramane putin in ei

Miha 1

18.03.2010, 17:06

Data viitoare promit ca-i fac ca tine.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra