Este o mâncare mai grea de aceea o prepar din când în când, adică mai răruţ, ca să nu facă rău la sănătatea familiei, dar este foarte gustoasă.
Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă.
Se fierb oăle şi se curăţă de coajă.
Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei.
Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o parte şi se taie castraveţii, ouăle şi cartofii rondele.
Într-un vas termorezistent se începe aranjarea ingredientelor astfel: primul strat este format din puţin cârnat cuun pic de ulei în care s-a prăjit, apoi se adaugă o parte din cartofii rondele, ceapa, oule, castraveţii şi iarăşi cartofi, se acoperă cu jumătate din cantitatea de smăntână.
Se condimentează cu sare, piper şi delikat după gust, apoi se repetă operaţiunea în aceiaşi ordine până se umple vasul.
Deasupra se toarnă restul de smântână, cârnat şi se condimentează din nou.
Se introduce vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 35 de minute.
După ce s-a copt se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
Se serveşte cât este călduţ.
Poftă bună!
1
opţional se poate pune peste cartofi şi ou bătut;