Cartofi cu rozmarin la cuptor

de Oana in Mancaruri de post, 7 Apr 2009 | 27452 vizualizari

 

Mie imi place enorm aroma rozmarinului proaspat, asa ca am facut acesti cartofi deliciosi. Pot fi o garnitura ideala pentru friptura sau snitele, sau pot fi mancati cu o salata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi rosii
  • o capatana de usturoi
  • cateva rosii cherry
  • 5 crengute de rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper, busuioc uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rozmarin la cuptor:

Cartofii se curata, se spala si se taie in patru pe lung. Se aseaza intr-un vas termorezistent. usturoiul se curata si se taie rondele fine, rosiile cherry se spala si se curata de pielita. Mergeau mai multe rosioare, dar nu aveam decat cateva…sunt delicioase rosiile cu usturoi!

Se aseaza rosiile printre cartofi, se presara usturoiul tocat si se aseaza crengutele de rozmarin spalate. Se stropeste totul cu 3 linguri de ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Se pune si jumatate pahar cu apa si se acopera tava cu folie de aluminiu.

Se lasa la cuptor jumatate de ora, apoi se scoate folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca. Sunt extraordinari de buni!

Iata si tava aburinda, abia scoasa din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rozmarin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii