Un preparat delicios, simplu, rapid, dar plin de savoare datorita noilor amestecuri de mirodenii si condimente din noua gama Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Cartofi crocanti, oua cremoase, felii suculente de Chorizo, sos picant si verdeturi proaspete. Ce as putea sa-mi doresc mai mult la cina?
Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cartofii se curata de coaja si se taie in 4 longitudinal. Se fierb in apa cu sare 8-10 minute, pana cand sunt aproape gatiti, dar isi pastreaza forma. Se scurg de apa intr-o sita si se scutura de cateva ori. Astfel cartofii vor fi mai crocanti.
Se amesteca cu uleiul, sare, piper, condimentele pentru gratar si chilli si se coc in cuptor 20-25 de minute, intorcandu-i la jumatatea timpului.
Intre timp, se taie Chorizo felii nu foarte subtiri si se prajesc intr-o tigaie, cu foarte putin ulei la foc mediu pana devine crocant.
Ouale se prajesc intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei si acoperite cu un capac pana cand albusurile sunt complet gatite, dar galbenusurile sunt inca moi.
Se asaza cartofii pe farfurii.
Se adauga putina apa in sosul picant, daca este nevoie pentru a deveni ceva mai lichid.
Se adauga feliile crocante de Chorizo peste cartofi, impreuna cu ouale, ceapa verde tocata rondele, patrunjelul proaspat, branza Feta si maslinele verzi, daca se folosesc apoi se stropeste totul cu sosul picant si uleiul ramas in tigaia in care a fost prajit Chorizo.
Se serveste imediat presarat cu piper, alaturi de o salata simpla.