Se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se asaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare.
Se da tava la cuptor, la 180 grade C, circa 20-25 minute, dupa care se scot cartofii, se taie in jumatate (pe lungime).
Cartofii se lasa sa se raceasca putin, apoi se scobeste miezul la cartofi, miez care se pune intr-un vas.
Separat, se curata ceapa, se spala, sa taie marunt si se caleste pana devine sticloasa.
Branza se da prin razatoare sau se taie foarte marunt. Ceapa calita si branza se adauga peste miezul de cartofi, se adauga si porumbul scurs, se condimenteaza cu sare si piper, si se amesteca bine. Fiecare jumatate de cartof se umple cu aceasta compozitie, apoi cartofii se dau din nou la cuptor, pentru circa 20 de minute (pana cand observati ca marginile cartofului incep sa se coaca).
1
cartofi
2
branza
3
porumb