Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2016 | 2729 vizualizari

 

Azi va propun un fel de mancare care poate fi servit foarte bine la pranz dar si la cina. Este rapid, gustos si se poate face de post prin inlaturarea parmezanului .
Primavara imi place sa-mi incarc bateriile mergand prin padure sau pe dealurile din jurul localitatii. Stiu un loc unde creste leurda si unde an de an merg sa culeg. O gatesc cu spanac si urzici sau doar simpla cu sos de soia si amidon de porumb sau o folosesc des in salate crude . Imi place gustul ei usor intepator care aduce a usturoi ,dar cel mai mult imi place cand ajung in locul unde creste si simt mirosul primaverii. Cum calci printre leurda si flori albastre, galbene, albe si violet simti cum te umpli de energie.
De aceasta data am folosit leurda pentru a face un sos simplu, dar foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • -500 gr cartofi rosii
  • -50 gr fistic
  • -50 gr parmezan razuit
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura ulei
  • Sos:
  • -o mana buna de leurda
  • -1 avocado
  • -1 lamaie
  • -2 linguri ulei masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu fistic si sos de leurda:

Cartofii i-am curatat de coaja si  spalat in apa rece.

Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie (este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am  intors cartofii pe toate partile in asa fel incat uleiul si condimentele sa ajunga pe toti.

Am incins cuptorul la 200 grade si am pus tava cu cartofi in cuptor pana s-au inmuiat si au format o crusta deasupra.

Am scos tava din cuptor, am presarat  fisticul taiat grosier peste si parmezanul razuit si am dat tava din nou la cuptor pentru 10 minute maxim .

Leurda spalat si zvantata am taiat-o marunt cu un cutit. Avocado l-am taiat cubulete mici. 

Intr-un castron am pus leurda, avocado si am stors zeama de lamaie peste ele. Am asezonat cu sare si piper si deasupra uleiul de masline .

Am amestecat si am servit cu cartofii calzi .                                   

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu fistic si sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

24.03.2016, 20:37

Ce combinatie interesanta!

mihaelar63 1

25.03.2016, 17:48

Super !!!!

Rocsi 1

25.03.2016, 21:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi