Cartofi Acordeon

de ionix in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2009 | 7960 vizualizari

 

reteta o stiu de vreo 2 ani... am vazut-o pe un site dar nu mai tin minte care :s
merg atat ca aperitiv cat si drept garnitura... iti ia cam mult timp sa "asamblezi" cartofii dar merita...

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mai grasuti (eu am folosit cartofi rosii)
  • branza topita
  • muchiulet file, ceafa afumata,  bacon, salam de vara (ce aveti prin casa)
  • cascaval
  • circa 1/2 pachet unt
  • sare, piper, 
  • patrunjel
  • staniol
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Acordeon:

Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii.

Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul.

Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg cartoful la sfarsit. Apoi printre fiecare rand de cartof pui cate un pic de unt si feliuta de muschiulet. 

Se taie un patratel de staniol, sa fie suficient de mare cat sa infasori cartoful, si se unge staniolul cu unt.

Se aseaza cartoful pe bucata de staniol, acolo unde am uns cu unt, si se pune branza topita sau cascaval ras pe ochiurile mari ale razatoarei. se sareaza, pipereaza si se inveleste cartoful. Se repeta actiunea pana cand terminati cartofii. 

Se aseaza cartofii cu motul de la staniol in sus, pentru a nu curge untul topit.

Se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, si se lasa la foc mic circa o ora si 30 min. Pentru a vedea daca s-au facut se scoate cate un cartof si se incearca cu furculita, trebuie sa intre furculita foarte usor in cartof.

Cand s-au facut se scot din staniol si se presara patrunjel sau marar proaspat tocat.

Se servesc atat calzi cat si reci.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Acordeon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (16)

Oana 1

31.10.2009, 16:31

Tocmai am gasit pozele mele , o sa postez imediat si reteta mea, care, de altfel, e la fel

ionix 1

06.12.2009, 14:25

asa-i Aurelian, au un gust foarte bun... multumesc pt sfat, eu ii tin in apa pentru a nu se innegri... daca stii vreo metoda sa nu se innegreasca ti-as fi recunoscatoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fritatta cu legume