Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles

de Satisfyyourcravings in Slow Cooker, 31 Oct 2016 | 4283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru carnea de vita:
  • 3 linguri ulei de masline sau unt
  • 600 grame carne de vita, taiata cuburi
  • 100 grame bacon afumat, taiat fasii
  • 1 ceapa mare, galbena, tocata
  • 250 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 bouquet garni (buchetel din frunze de dafin, cimbru, rozmarin si patrunjel)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 750 ml vin rosu
  • Pentru piure:
  • 500 grame cartofi fainosi
  • unt
  • lapte
  • sare, piper
  • 500 grame varza de Bruxelles
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles:

Se incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai este nevoie. Se transfera apoi pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie, se adauga baconul, ceapa, ciupercile, usturoiul si bouquet garni si se soteaza, pana se caramelizeaza usor. Se adauga pasta de tomate si se mai gateste cateva minute. Se adauga carnea inapoi in tigaie, apoi vinul si 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, iar cu o lingura din lemn se desprind cate mai multe din rezidurile de pe baza tigaii.

Se transfera apoi in vasul slow cooker-ului Crock-Pot si se gateste 8 ore, la setarea low. 

Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi, iar varza de Bruxelles in jumatati. Se fierb in apa sarata 20 de minute, apoi se paseaza impreuna cu untul, lapte si sare. 

Se serveste carnea de vita cu piureul de cartofi si varza de Bruxelles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne la slow cooker Crock-Pot