Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca

de Catalina L in Vita, 9 Mai 2015 | 13650 vizualizari

 

Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor.
La final, este un deliciu.
Trebuie să aleagem o carne de vită de calitate.
Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vită -muschi
  • 4 cepe
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • ghimbir pudra
  • piper

Pentru marinada:

  • 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca:

Se taie carnea foarte fin.  Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore. 

Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.  Puneti la-ncalzit  1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea de vită.

Se amestecă ușor pentru a separa bucatelele. Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.
Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. Crestem focul un pic  pentru ca sa prinda un pic de culoare. Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm. 

Adaugam carnea de vită. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu. 
Adaugam sare, dacă este necesar, piper și ghimbir. A servi cu orez simplu - vezi reteta  aici  sau  cu Orez Cantonez- Chinezesc

Cu  resturile care mi-au ramas am facut niste Turte delicioase reteta aici

Poftă bună !!! 
   

TIPS-URI

1

Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pungute de clatite cu carne