Carnati picanti

de Bucataras Medi in Mezel de casa, 8 Ian 2014 | 18487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
  • usturoi(1 capatana/kg de carne)
  • piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
  • sare(circa 30 g/kg de carne) -
  • 1 ardei iute uscat /kg de carne-
  • 1 lingurita rasa /kg boia de ardei iute -
  • apa sau zeama de carne -
  • mate subtiri
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati picanti:

Se toaca carnea si o data cu ea se da prin masina de tocat usturoiul si ardeiul iute. La acerst amestec se adauga sarea, piperul si boiaua. Se framanta bine pentru o omogenizare buna. Se adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa. Cu aceasta compozitie se umplu matele. Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut. Dupa ce matele au fost umplute, carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce (eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejar. Au iesit deliciosi. 

Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati picanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

08.01.2014, 20:21

laura_n 1

09.01.2014, 16:50

ce buni tre sa fie, mai ales picanti

vioreltoader 1

02.04.2014, 17:43

din cate stiu eu rumegusul de stejar nu este indicat la afumare pt care un mare continut de tanin care este toxic.se foloseste rumegus de fag,prun sau visin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]