Carbonada Flamanda

de Raluca in Vita, 10 Apr 2009 | 13800 vizualizari

 

Berea o cunoaste toata lumea - servita vara la o terasa cu prietenii, sau acasa in fata televizorului, sau la padure la un gratar, etc. Dar sa “mancati” bere ati incercat?

Belgienii ii zic carbonada, noi i-am zice tocanita. Si ingredientul sau surpriza este berea!

 

INGREDIENTE

  • * 1kg carne de vita
  • * 500 ml de bere (blonda sau bruna, dupa gust)
  • * 1 lingura cu varf de faina
  • * 2 cepe mari
  • * 2 linguri de pasta de tomate
  • * sare, piper
  • * 2 frunze de dafin
  • * salvie, oregano, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonada Flamanda:

Spalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama.

Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si faina si amestecam bine. Turnam apoi si berea peste ceapa si amestecam in continuare.

Amestecam pasta de tomate, condimentele si potrivim de sare.

Adaugam apoi peste ceapa, cubuletele de carne de vita si zeama de carne. Daca vi se pare sosul prea gros, mai puteti adauga apa.

Se da la cuptor aproximativ 1 ora, pana se patrunde carnea si scade sosul.

Se serveste calda, cu piure de cartofi si pentru un plus de gust, cu paine prajita unsa cu mustar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonada Flamanda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftea Buzdugan