Caramel sarat

de _Alina_ in Dulciuri, 11 Noi 2014 | 8351 vizualizari

 

Caramelul sarat e o nebunie delicioasa! Daca sunteti rericenti in ceea ce priveste sarea, puteti renunta la ea si obtineti astfel un caramel obisnuit, la fel de delicios. :)

 

INGREDIENTE

  • 380 g zahar
  • 40 g ulei de palmier/unt
  • 250 g smantana lichida (cu 30%grasime, Pilos)
  • 2 g sare (Himalaya am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel sarat:

1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic.

2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua transe amestecand cu grija pana la incorporare. Pune din nou cratita pe foc pentru 1-2 minute.

3. Trage cratita de pe foc, pune smantana lichida cu grija (fiindca sar stropi si te pot rani destul de grav) si amesteca pana la inglobare. In final adauga sarea si amesteca. Pune din nou cratita pe foc si invarte continuu, pana cand compozitia devine omogena.

4. Lasa caramelul sa se raceasca pana la temperatura camerei si abia apoi il poti folosi sau il poti depozita intr-un borcan si il poti pastra la frigider pana in momentul folosirii.

Nota: daca folositi cristale de sare dati-le prin rasnita ca sa se topeasca cat mai repede. De asemenea puteti modifica cantitatea de sare dupa propriul gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel