Caponata de vinete

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 26 Sep 2017 | 6245 vizualizari

 

Un aperitiv sau un fel principal vegetarian aromat cu usturoi, roșii proaspete, ceapă roșie și pătrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (0,5 kg)
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 roșii bine coapte
  • 2 lingurițe oțet de vin roșu
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri pătrunjel verde
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat 
  • 200 ml ulei
  • 50 g stafide aurii - opțional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata de vinete:

Dacă vă hotărâți și vă plac mâncărurile un pic mai dulci, atunci începeți cu stafidele. 

Se toarnă apă fierbinte peste ele și le lăsați să se hidrateze.

 Vinetele se spală și se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se opăresc, se curăță de coajă și se toacă mărunt.  

Vinetele se prăjesc în ulei încins într-o tigaie neaderentă. Nu încercați să le prăjiți pe toate odată, ele se prăjesc în 3-4 tranșe, adăugăm ulei, dacă este cazul după fiecare tranșă. Se scot într-un castron după ce vor fi rumene pe toate părțile.

În aceeași tigaie, adăugăm ulei și sotăm ceapa roșie tocată mărunt. După 2-3 minute, adăugăm usturoiul tăiat feliuțe, apoi roșiile. Gătim 2 minute, amestecând frecvent, apoi adăugăm vinetele, oțetul, stafidele scurse și caperele. Amestecăm ușor. Se îndepărtează de la căldură, se condimentează cu sare și piper și frunze de pătrunjel proaspăt.

Se servește caldă sau la temperatura camerei. Se poate păstra la frigider și câteva zile într-un recipient închis etanș.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure cremos cu sos de rosii si gogosar