Pastele par a fi zilele acestea destul de mult in gandurile noastre, asa ca am pregatit si noi cannelloni la ceas de seara.
Dupa ce am pregatit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru reteta de cannelloni cu pui, am trecut la prepararea ei.
Am pus o tigaie la incins, am turnat putin ulei si am adaugat carnea amestecand, apoi ceapa tocata marunt.
Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si paharul cu vin. Cand carnea e bine patrunsa (ceea ce nu ii ia foarte mult timp) am adaugat si sucul de rosii. Dupa inca vreo cateva minute pe foc am oprit si am lasat la racit, inainte de umplerea tuburilor.
Sosul bechamel:
Am pus untul la topit intr-o tigaie, apoi am adaugat faina si laptele cald treptat, amestecand si iar turnand, pentru a obtine un sos fara cocoloase. Am adaugat putina sare la final. Gata si sosul!
Acum trecem la asamblare:
Intr-un vas de portelan am turnat un start de sos bechamel. Peste el am adaugat tuburile de cannelloni umplute, apoi alt strat de bechamel si parmezan din belsug.
Daca vasul va permite, puteti aseza doua straturi de tuburi suprapuse, alternand bineinteles cu sosul bechamel si parmezanul ras. Ultimul strat va fi obligatoriu format din sos si parmezan ras.
Am pus vasul in cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute.
1
Ajustati timpul de coacere in functie de cuptor si in functie de cate straturi de cannelloni ati asezat in vas;
2
Puteti jongla si cu cantitatea de sos bechamel pe care o folositi. Daca va place puteti prepara mai mult si asezati un strat mai gros deasupra.