Calzone

de daniastefania in Pizza, 1 Mar 2015 | 4119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 gr lapte batut
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 50 gr sos de rosii
  • 100 gr salam
  • 100 gr parmezan ras
  • 2 linguri faina de malai
  • Lapte pentru uns
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone:

Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele batut si untul. Se amesteca bine pana se obtine o masa omogena. Se pune aluatul pe masa infainata si se framanta 1 minut. Se imparte aluatul in 5 parti. Se intinde fiecare parte cu sucitorul formand cercuri cu diametrul se 30 cm. Jumatate din cerc se unge cu sosul de rosii, lasand o margine de 2 cm. Se pune peste sos salamul taiat patratele si parmezanul ras. Se uneste cu cealalta jumatate unsa cu lapte. Se preseaza marginile ca sa se uneasca. Se unge deasupea cu lapte si se presara faina de malai.

Se coc 30 minute, pana se rumenesc. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]