Caltabosi

de ionela2682 in Mezel de casa, 25 Ian 2013 | 14345 vizualizari

 

Sau GALDIBASI cum le ziceam cand eram mici, eu si sora me si inca le mai spunem. Stiu ...... veti zice ca asta e reteta de lebar ,dar eu asa o stiu de la bunica mea, si asa v/o arat si voua.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de porc
  • 1 inima si 2 rinichi de porc
  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 cana orez
  • sare ,piper boabe si macinat
  • foi de dafin
  • mate de porc subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi:

Ficatul, inima si rinichii se pun la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin, se trec prin masina de tocat (sau prin robotul de bucatarie cum am procedat eu), se adauga carnea tocata, orezul, sare si piper dar si aproximativ 1 1/2 cana din apa in care a fiert ficatul. Se omogenizeaza bine compozitia.

La masina de tocat se atasaza carnatarul (dispozitivul de umplut carnati) se ruleaza matele, se umplu cu compozitia de mai sus. Se inteapa bine cu ajutorul unei scobitori, se pun la fiert in apa in care au fiert intestinele, adaugand pentru gust sare, piper, foi de dafin, daca este cazul. Se fierb la foc mic pana ce se umfla orezul, intepandu-i mereu in timpul fierberii.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cris2711 1

26.01.2013, 00:08

de ani de zile nu am mai papat

calvet 1

28.03.2013, 16:15

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian [email protected]

Geanina87 1

22.12.2015, 19:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabosi a la Pana