Caltabosi

de ionela2682 in Mezel de casa, 25 Ian 2013 | 14217 vizualizari

 

Sau GALDIBASI cum le ziceam cand eram mici, eu si sora me si inca le mai spunem. Stiu ...... veti zice ca asta e reteta de lebar ,dar eu asa o stiu de la bunica mea, si asa v/o arat si voua.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de porc
  • 1 inima si 2 rinichi de porc
  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 cana orez
  • sare ,piper boabe si macinat
  • foi de dafin
  • mate de porc subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi:

Ficatul, inima si rinichii se pun la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin, se trec prin masina de tocat (sau prin robotul de bucatarie cum am procedat eu), se adauga carnea tocata, orezul, sare si piper dar si aproximativ 1 1/2 cana din apa in care a fiert ficatul. Se omogenizeaza bine compozitia.

La masina de tocat se atasaza carnatarul (dispozitivul de umplut carnati) se ruleaza matele, se umplu cu compozitia de mai sus. Se inteapa bine cu ajutorul unei scobitori, se pun la fiert in apa in care au fiert intestinele, adaugand pentru gust sare, piper, foi de dafin, daca este cazul. Se fierb la foc mic pana ce se umfla orezul, intepandu-i mereu in timpul fierberii.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

Cris2711 1

26.01.2013, 00:08

de ani de zile nu am mai papat

calvet 1

28.03.2013, 16:15

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian [email protected]

Geanina87 1

22.12.2015, 19:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos

pe 07.05 la 13:29

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

pe 07.05 la 10:58

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

pe 06.05 la 07:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabos