Caltabos

de Oana in Mezel de casa, 25 Dec 2009 | 34579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • o ceasca orez
  • sare
  • piper macinat
  • mat gros de porc
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cubulete fine, cu orezul spalat, sare si piper. Se umple matul cu aceasta compozitie (cu mana!). Matul se umple mai lejer pentru ca orezul se va umfla la fiert,. Atentie, altfel se va sparge matul!  Se leaga la capete si se pune la fiert in apa cu foi de dafin si boabe de piper. Se inteapa cu un ac in mai multe locuri si se fierbe la foc mic 45 de minute. Se poate manca rece sau cald, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

22.12.2018, 06:55

Rahela Velicu 1

22.12.2018, 08:46

Sidy 1

22.12.2018, 14:15

No...caldabos din asta n-am mancat niciodata Oana....Musai trebuie sa-l incerc si eu,asa cu carne de porc ! La noi se face cu organe...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa