Caltabos

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2009 | 32776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc tocata
  • 100 gr. Orez
  • 100 ml apa
  • 2 cepe mari
  • 1 lingurita piper macinat
  • 3 foi de dafin
  • 2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa
  • 1 lingurita sare pentru carne
  • 4 mate de caltabos de 50 cm fiecare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Se caleste ceapa cca 2 minute in ulei.
se spala orezul si se pune la inmuiat in apa calduta pentru approx.10 minute.
Se amesteca carnea cu orezul si cu ceapa calita, se pune piper macinat 1 lingurita
si 1 lingurita de sare.
Se amesteca bine.
Din aceasta compozitie se umplu matele de caltabos.
Intr-o tava punem cei 4 caltabosi, apa cat sa ii cuprinda, dar sa nu ii depasseasca,
ii ungem cu ulei, punem foile de dafin si putina sare.
Incingem cuptorul la 200 grade si lasam caltabosul sa se faca 20-30 minute,
pana se rumeneste pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lily_Musat 1

25.06.2009, 04:39

Draga Oana,
Caltabosul nu plesneste. Nu il intepi deloc. Se rumeneste frumos la cuptor, fara sa il fierbi in prealabil. Este foarte bun la gust.Incearca si vei vedea.

vickyduta 1

21.01.2011, 23:11

Sunt topita dupa caltabos, superb

Geanina87 1

13.12.2013, 07:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete aperitiv cu salata a la rousse