Calamari picanti cu paste

de Ksenya in Fructe de mare, 1 Aug 2016 | 9637 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida.Pe cat de rapida si simpla pe atat de buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg inele calamari
  • 1 -2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 700-800 rosii mici
  • 3 linguri ulei masline
  • 300 g paste ( eu am avut scoici)
  • o legatura patrunjel verde.
  • un varf de cutit fulgi de piper Cayenne
  • 100 g vin alb sec.
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari picanti cu paste:

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam vinul.,mai lasam cateva minute,adaugam rosiile taiate pe jumatate sau in 4 in functie de marimea rosiilor. Lasam pe foc pana sunt gata calamarii .Testam cu furculita,daca intra usor ,atunci sunt gata.

Separat fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Strecuram pastele si le adaugam in oala cu calamari .Amestecam si lasam pe foc 2 minute. La sfarsit potrivim de sare si adaugam dupa preferinte fulgii de ardei iute.

Se serveste cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Patrunjelul se poate inlocui si cu busuioc.

2

Folositi pe cat posibil, calamarii proaspeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari picanti cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor