Butonasi cu caise si caju

de AndreeaJ in Prajituri, 16 Ian 2011 | 4329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 226 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 4 linguri de lapte condensat
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 320 g faina
  • 100 g caise deshidratate
  • 70 g caju
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Butonasi cu caise si caju:

Untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat de amesteca cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza coaja de portocala.
Se adauga caisele taiate bucati si caju prajit in prealabil si tocat bucati. Apoi se adauga o parte din faina alternand cu laptele condensat si apoi restul de faina.
Aluatul obtinut se imparte in doua, iar din fiecare parte de aluat se formeaza un sul pe care il invelim in hartie de copt.
Aluatul se da la frigider pentru o ora. Dupa aceea sulurile se taie felii care se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute. Biscuiteii formati racesc complet si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Butonasi cu caise si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura super ciocolatoasa