Burrito filipinez cu pui si conopida

de Satisfyyourcravings in Pui, 20 Aug 2018 | 3149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame orez
  • 1/4 cub concentrat pui/ legume
  • 1 lingura curcuma/ turmeric
  • 400 grame pulpe de pui cu piele (de preferinta, dezosate)
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucata 3 cm ghimbir proaspat
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 50 ml otet din orez
  • 1 cutie (400 ml) lapte de cocos
  • 150 grame conopida
  • 4-8 tortilla/ lipii
  • jalapeno pentru servit (ardei picanti)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burrito filipinez cu pui si conopida:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. 

Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat. 

Se unge carnea cu 1 lingura de ulei si se gateste 15 minute in cuptor. 

Intre timp, se curata ghimbirul de coaja si se toaca fin. Se taie ceapa, usturoiul si rosia in bucati mari si se adauga in vasul unui blender impreuna cu ghimbirul si fulgii de chilli si se transforma intr-un sos omogen. 

Se incalzeste curcuma intr-o tigaie la foc mediu cateva minute, apoi se adauga uleiul ramas si sosul obtinut anterior. Se gateste la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent. Se adauga otetul si laptele de cocos si se mai lasa pana se ingroasa usor. 

Se taie carnea fasii, iar conopida se desface in buchetele mici. Se adauga in sos, se amesteca bine si se lasa la foc mic 15 minute. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se incalzesc tortilla intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devin maleabile. Se umplu cu orez, pui si felii de jalapeno. 

Se servesc imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burrito filipinez cu pui si conopida" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Orez cu piept de pui si legume