Burger de curcan cu influențe grecești

de Satisfyyourcravings in Curcan, 5 Iun 2013 | 4740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru burgeri:
  • 400 grame piept de curcan, fără piele și os
  • 1 linguriță ierburi uscate italienești
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 100 grame măsline Kalamata, fără sâmburi, tăiate
  • 1 ardei roșu, copt, fără coajă și semințe
  • 1/2 ceapă roșie tocată
  • 200 grame brânză Feta
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 4 chifle sau pita
  • 1 lingură ketchup făcut în casă
  • câteva frunze de salată
  • felii de castraveși, roșii, ceapă roșie
  • Pentru maioneză:
  • 4 linguri maioneză făcută în casă
  • 1 lingură mărar proaspăt, tocat
  • 1 cățel de usturoi pisat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de curcan cu influențe grecești:

Maioneza se amestecă cu mărarul și usturoiul și se lasă la frigider cel puțin 1 oră.

Carnea se toacă și se amestecă cu ierburile uscate, măslinele, ardeiul și ceapa, apoi cu brânza și cu usturoiul.

Cu mâinile unse cu ulei se formează 4 burgeri care se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute, apoi se intorc și se mai lasă 8-9 minute. 

Chiflele se taie și se ung părțile interioare cu maioneză. se așează apoi felii de roșii, castraveți, salată, ceapă și burgeri unși cu puțin ketchup, în ordinea dorită.

Se consumă imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de curcan cu influențe grecești" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburgers din carne de curcan