Bunny Cake

de irena in Torturi, 13 Mar 2012 | 4875 vizualizari

 

Tortul l-am facut cadou unui baietel ,care a implinit 5 ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg apa,
  • 6 lg faina,
  • 4 lg cacao,
  • 10 lg zahar.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata,
  • 2oua,
  • 50gr zahar,
  • 50 ml cafea lichida
  • 300 ml frisca batuta.
  • Crema 2: 
  • 200 ml frisca batuta,
  • 4 lg gem capsuni.
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 6 lg zahar,
  • 2 linguri gem capsuni,
  • 1/2 baton vanilie.
  • Pasta de zahar :
  • 1 lingura gelatina,
  • 6 linguri apa,
  • 1 lingura margarina,
  • 2 linguri miere
  • cca 550 gr zahar pudra (din comert).
  • Ornamente din pasta de zahar ,briose cu ciocolata/lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bunny Cake:

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit , la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.

Crema 1: Se bat f bine albusurile cu 30 gr zahar,separat se bat galbenusurile cu 20 gr zahar.Separat topesc ciocolata pe baie de aburi si cand aceasta s a racit adaug cafeaua calduta ca sa devina manevrabila,apoi adug galbenusurile,amestec,adaug albusurile si amestec usor ,apoi adaug frisca batuta f bine.

Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.

Pentru sirop, caramelizez zaharul,adaug apa si vanilia si la sfarsit gemul de capsuni..

Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.

Se unge tortul cu gem de caise incalzit sau cu putina frisca, ca sa acoperi toate denivelarile si se imbraca in pasta de zahar,apoi se orneaza.

Pasta de zahar: gelatina si apa se amesteca pe baie de aburi,adaug margarina,mierea si amestec pana se dizolva .Separat intr un castron pun 400 gr zahar pudra si adaug amestecul format  din gelatina si restul ingredientelor,apoi amestec usor incepand din mijloc.Se mai poate adauga zahar pana se obtine o pasta groasa care se framanta pe masa de lucru pana nu se mai lipeste si devine ca un aluat.Se foloseste imediat sau se poate pastra in folie la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bunny Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aromat