Bulion galben

de Constelatialeu in Bulion, 14 Aug 2015 | 3924 vizualizari

 

Nu mai este nici o noutate ca au aparut o mare varietate de soiuri de rosii si ca acestea nu sunt doar de culoare rosie ci variaza,mai ''negre'', mai verzi, galbene, portocali,de diverse dimensiuni, mari,mici, diferite forme, para, mar, rotunde, plate si cine stie cate vor mai aparea... eu am avut rosii galbene sub forma de para si cateva mai portocalii, un pic ovoide.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg de rosii para galbene
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 6 linguri de zahar
  • ulei pentru pus deasupra in sticle, cand e gata bulionul.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion galben:

Mai intai le culegem, o adevarata placere cand le vezi atarnate ca niste ciorchine de struguri. Le spalam sub jet de apa si indepartam coditele. Apoi montam masina de separat cojile de pulpa, o punem in functiune si restul e floare la ureche. Sucul obtinut il punem intr-o oala cu fund dublu sau in tuci.

Punem o dura pe ochiul de aragaz,asezam oala cu sucul de rosii,dam focul mai intai tare, pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugam sarea si zaharul, in cazul in care se formeaza spuma o indepartam cu ajutorul spumarului. Apoi reducem intensitatea focului mediu spre mai mic si lasam sa fiarba pana scade la jumatate, amestecand din cand in cand. Sterilizam sticlele in care punem bulionul,le spalam bine si apoi le uscam in cuptorul,care ulterior a fost incins bine. Dupa ce bulionul este gata, se toarna in sticle, se incinge putin ulei pe care-l punem de un deget in sticle dupa ce am pus bulionul.

Se capacesc sticlele, se invelesc intr-un servet si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara. Se foloseste la ciorbe,mancaruri, diverse sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

14.08.2015, 11:31

La iarnă o să faci ciorba galbenă

Catalina L 1

14.08.2015, 11:56

super....f bun

Bya Ralu 1

14.08.2015, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii cu ardei pentru iarna