Bulgarasi Surpriza

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2010 | 6178 vizualizari

 

I-am facut pentru o iesire la cabana si lumea i-a devorat pana sa ajungem acolo :))

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 550g faina
  • 100g unt topit
  • 250ml lapte
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 8g sare
  • 25g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • oregano, cimbru
  • + (1 galbenus+1lg lapte) pentru uns bulgarasii

Ingrediente mix:

  • aici e la libera alegere a bucatarasului :) (salam/sunca/resturi de friptura+branza/cascaval)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi Surpriza:

Eu am folosit masina de paine pentru framantat. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut. Dupa ce s-a framantat, aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, carnea pentru mix se taie cubulete/bucatele mici, iar branza se poate rade. Eu am adaugat si jumatate de tub de branza topita, ii da un gust si mai bun.

Dupa dospire, aluatul se imparte in bilute care se intind sub forma de disc, se aseaza in mijloc o lingura buna de mix si se impacheteaza. Se aseaza in tava cu lipitura in jos.

Se lasa din nou la caldura pana cand isi dubleaza volumul. Apoi se ung cu amestecul de galbenus cu lapte.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava mare dreptunghiulara sau 2 tavi mai mici rotunde (eu am facut doar jumatate din cantitate, mi-au iesit 16 bulgarasi minunati :) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi Surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]