Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji

de Toamna07 in Prajituri, 17 Mai 2013 | 13320 vizualizari

 

A trecut Pastele si am ramas cu o punga plina cu resturi de cozonac!
Mi-am adus aminte de budinca lui Ramsay de bagheta frantuzeasca si de aici pana la a obtine un desert absolut delicios nu a mai fost decat timpul de preparare!:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • felii groase de cozonac sau paine french
  • 70 g unt moale
  • 4-5 linguri gem de caise
  • un pumn de stafide
  • 2 linguri fructe goji sau merisoare
  • 5 oua mari( 3 oua intregi+2galbenusuri)
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 ml lapte gras
  • 4 linguri crema de whiskey sau coniac
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Pentru servit:

  • smantana parfumata cu putina crema de whiskey
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji:

Mod de preparare:

Am folosit untul pentru a unge peretii unei forme de tort de 28 cm(puteti folosi orice tava doriti)si am intins doua linguri de gem peste stratul de unt de pe fundul formei.
Am asezat feliile groase de cozonac pe care le-am uns cu un star fin de unt,presarand printre ele fructele uscate.
Intr-un castron am frecat ouale,galbenusurile cu zaharul tos si vanilia pana au devenit cremoase,apoi am incorporat,continuand sa bat,laptele,smantana si crema de whiskey.
Am turnat amestecul aromat peste cozonac.Presam usor cu degetele ,in asa fel incat sa fie acoperite de crema.Le-am lasat sa stea asa 20 de minute,ca sa absoarba bine crema.

Am incins cuptorul la 180 de grade si am pus forma la cuptor pentru 40-50 de minute,pana s-a rumenit.
Imediat de budinca este gata,incalzim restul de gem de caise cu o lingura de apa,pana se subtiaza si intindem glazura deasupra budincii cu ajutorul unei pensule.
Lasam budinca sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.In acest timp crema va continua sa se intareasca.
Servim budinca cu smantana parfumata!

Este adorabila,pufoasa,cremoasa si atat de aromata!:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]