Budinca de varza

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 4 Iul 2014 | 3546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc varza,
  • 2 buc ceapa,
  • 200 g orez,
  • 3 oua,
  • 3 linguri smantana,
  • 6 linguri pesmet,
  • 1 legatura marar,
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de varza:

Se taie varza fideluta si se freaca cu o lingurita cu sare. Orezul se caleste in o lingura cu ulei, se adauga 500 ml apa si se lasa la foc potrivit pana orezul suge toata apa. Cand este gata, condimentam cu sare si piper. Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, se adauga varza si se amesteca bine. Se lasa pe foc pentru 10 minute dupa care stingem focul. Adaugam verdeta tocata marunt, smantana, oualele, 2 linguri cu pesmet si condimentam cu sare si piper. Ungem o forma termorezistenta cu ulei, presaram 2 linguri cu pesmet, aranjam un rand de varza, un rand de orez, iar un rand de varza, unul de orez si la sfarsit unul de varza. Presaram 2 linguri cu pesmet deasupra si se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste pentru ~ 30 minute. Se serveste cu smantana.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de varza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (6)

anca_rm 1

04.07.2014, 10:29

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:44

Rocsi 1

05.07.2014, 19:52

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu sparanghel