Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale

de Panacris in Dulciuri, 30 Mar 2016 | 5040 vizualizari

 

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html, care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. Rețeta nr. 3, e ceva indeit pentru mine. De mult timp, am tot salvat rețete cu tapioca, am cumpărat perle de tapioca de ceva vreme, dar n-am avut imboldul de al folosi în preparate. Lulu mi-a deschis, apetitul și am ”purces la treabă ;) Sincerrr, vor fi mereu prezente, aceste mici perluțe îm bucătăria mea ;)  Mai multe despre tapioca găsiți aici: http://www.descopera.ro/mari-intrebari/14242543-ce-este-tapioca

 

INGREDIENTE

  • Perle de tapioca ½ cană,
  • Apă plată 1 cană,
  • Lapte de soia 2 căni,
  • Lapte de cocos 1 cană,
  • Zahăr tos 3 linguri
  • Zahăr vanilinat cu scorțișoară 1 plic,
  • Fructe tropicale 1 conservă de la SunFood,
  • Pudră de scorțișoară pentru ornate,
  • Merișoare pentru ornat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale:

Perlele de tapioca se pun într-un vas încăpător cu apa plată, ca să se hidrateze, cca. 15 minute. Într-un vas cu fundul dublu, sau în vasul special pentru fiert lapte, se pun perlele hidratate, se completează cu laptele de soia și cel de cocos, se asezonează de zahăr, un praf de sare, zahăr vanilinat cu scorțișoară și se lasă la fiert la foc mic cca. 25 de minute, amestecându-se continuu. La final se adaugă fructele din compot, păstrându-se câteva fructe pentru ornate. Budinca se porționează în boluri, apoi se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

30.03.2016, 23:12

Deliiciiiu ...si eu prepar budincute cu tapioca

Geanina87 1

31.03.2016, 08:35

delicioasa budinca ta

Panacris 1

31.03.2016, 14:09

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]