Daca nu iti surade ideea de a folosi ovaz in deserturi, te asigur ca nu stii ce pierzi.
Am folosit lapte de cocos si de migdale si fulgi mari de nuca de cocos.
A iesit o budinca foarte gustoasa, iar in loc de zahar am folosit miere care i-a dat o savoare aparte.
Sigur, cine doreste, poate folosi lapte de vaca si zahar, dar eu am ales varianta light.
Budinca aceasta am preparat-o in 5 minute cu ajutorul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Mai multe despre acest aparat util gasiti aici >>> http://bit.ly/2MsBeu5
In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se toarna laptele rece, se adauga un praf de sare. Se adauga fulgii de ovaz si fulgii de nuca de cocos.
Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Rice/Risotto si timpul de 5 min, cu presiune Low.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca, apoi va gati conform programului selectat.
Dupa terminarea programului, se deconecteaza aparatul de la curent si se asteapta sa se degaje aburul in mod natural.
Dupa 15-20 minute, cu ajutorul unui cleste de bucatarie, se deschide supapa de aburi, aceasta eliberand ce a mai ramas din aburul adunat in timpul gatirii.
Budinca se portioneaza in vase de ceramica, se garniseste cu miere si fructe proaspete.
Se poate consuma si calda si rece.
Sa va fie de folos!
1
Daca doriti ca budinca sa iasa mai lichida, suplimentati cantitatea de lapte cu inca 200 ml.
2
Laptele vegetal se poate inlocui cu lapte de vaca.
3
Dupa ce se raceste, budinca se mai incheaga.