Budinca de orez cu visine si nuca de cocos

de Merisor in Dulciuri, 30 Iun 2014 | 6546 vizualizari

 

Este un deliciu si nimic mai mult!
Dar ca de obicei, putina.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez
  • 700 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 borcan dulceata de visine(370 gr)
  • 1 varf lingurita sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu visine si nuca de cocos:

Pregatim mai intai orezul cu lapte la multicooker.

Punem orezul in vasul multicookerului, adaugam 2 linguri de zahar, putina sare si laptele, inchidem capacul si conectam aparatul la sursa de curent.

Selectam programul Rice pentru 40 de minute.

Dupa expirarea timpului, transferam orezul in alt vas si adaugam 30 gr unt.

Amestecam usor pana la topirea untului, apoi dam vasul la rece.

Dupa racire, amestecam orezul cu galbenusurile, cele doua plicuri de zahar vanilat si esenta si omogenizam usor.

Albusurile le batem spuma cu putina sare si adaugam treptat restul de zahar, apoi le incorporam in compozitia cu orez.

Adaugam la final nuca de cocos si o parte din visinele din dulceata, scurse.

Ungem vasul multicookerului cu restul de unt si adaugam budinca in el.

Introducem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 40 de minute la 150 de grade.

Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, rasturnam budinca pe un platou, apoi punem vasul multicookerului peste ea si o rasturnam inapoi in multicooker sa o rumenim si pe cealalta parte. Introducem din nou vasul in aparat si il lasam pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si mai lasam budinca pentru 5 minute in vas, dupa care o rasturnam pe platou si o ornam cu restul de visine din dulceata.

Este foarte delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu visine si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornete umplute