Pentru pregatirea acesteia am folosit Multicooker-ul
In vasul cooker-ului se pun orezul si laptele impreuna cu cele 4 linguri cu zahar. Pentru fierbere am ales functia PILAF (m-am gandit ca orezul va fierbe mai bine astfel). Dupa terminarea programului, am lasat laptele sa se racoreasca si l-am mutat intr-un bol.
Am separat albusurile de galbenusuri, iar pe cele dintai le-am amestecat cu zaharul vanilat si le-am mixat la treapta maxima pana ce am obtinut o spuma tare, care nu curge (ca la bezea). Am adaugat apoi galbenusurile, stafidele si laptele cu orez. Am amestecat usor toata compozitia, pana la omogenizarea completa. Am turnat-o apoi in vasul cooker-ului uns cu unt,, am selectat functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru 30 de minute.
Intre timp, am pregatit siropul de zahar ars: am caramelizat zaharul pana ce acesta s-a topit complet, am adaugat apa si am fiert totul pana ce siropul a inceput sa capete consistenta.
Dupa coacere, lasam budinca de orez sa se raceasca complet, o taiem/feliem dupa plac si o servim, rece, cu sirop de zahar ars. Sa aveti pofta!
1
Alegeti un orez cu bobul rotund. Cel cu bobul alungit ramane rasfirat.
2
Incorporati cu grija ingredientele in spuma de albusuri, pentru a nu se lasa. Are consistenta aerata si asa trebuie sa ramana intreaga compozitie.
3
Siropul de zahar ars nu il fierbeti pana se ingroasa, intrucat dupa racire oricum se va intari destul de tare.
4
Daca la servire, siropul este prea tare, il puteti incalzi usor, la foc mic.